2016. március 22., kedd

"Lángos"

Az idézőjel nagyon szükséges, mert ennek a lepénykének aztán tényleg semmi köze a klasszikus zsírban tocsogó kelt tésztához.
Van az úgy, hogy az ember lánya hazamegy egy f@s nap után és vágyik valami lélekmelegítő finomságra, de az sem lenne hátrány, ha nem kellene attól rettegni másnap mit mutat a mérleg. :P

Így született meg ez a kis lángosutánzat.

Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
1 tojás
ízlés szerint só
annyi víz vagy tej hogy ellepje

A masszát hagyjuk állni, hogy jól felszívja a folyadékot. Palacsinta sütőben kevés kókuszolajat vagy olívaolajat hevítünk, a masszából kis lepénykéket halmozunk a serpenyőbe. Tetejüket kanállal lenyomkodjuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Én tejföllel és sajttal ettem. Egy kis fokhagyma vagy lilahagyma sem rontja el. ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése