2021. szeptember 13., hétfő

no térjünk vissza

 Miután végre munkafronton rendeződött az életem, újra van időm és nem utolsósorban erőm ezzel a bloggal/oldallal is foglalkozni. Na meg magammal, ami a legfontosabb.

Nem tudom ha még hosszabb távon maradok az előző munkahelyemen az milyen károkat okozott volna, de abba nem is szeretnék belegondolni.

Szóval mától újra hozom az egészséges kajákat, mozgástippeket. 

Kezdjük egy szénhidrát csökkentett pizzás csigával:

Hozzávalók:

25 dkg zsírosabb túró (nekem zsír nem ellenségem, így bátran használok zsírosabb összetevőket, persze lecserélhető a sovány verzióra, csak akkor a száraz alapanyagokkal is úgy kell számolni, hogy szép ruganyos tésztát kapjunk)

25 dkg liszt (ez lehet ch csökkentett , zabliszt, sima liszt, tk. liszt, ki milyet szeret, én most DW sütőlisztet használtam)

2-3 evőkanál tejföl (attól függ mennyit vesz fel a tészta gyúrás közben)

1 ek libazsír (cserélhető margarinra, vajra..stb)

1 egész tojás

Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, egészen addig, amíg egy jó ruganyos tésztát nem kapunk.

Utána a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk: én megkentem cukormentes ketchuppel, picit sóztam, szórtam rá még fokhagymaport, majd feltekertem. Utána felvágtam, kb. 2 cm-es csiguszokra.

A sütőt előmelegítettem légkeverésen 200 fokra. Sütőpapíros tepsibe tettem a csigákat, megszórtam még a tetejüket reszelt sajttal és 20 percig sütöttem.

Rácson z

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése